Akcie a zľavy****

BezvreckovĂ˝ vysávaÄŤ – histĂłria vs. súčasnosĹĄ

Značka Dyson nie je v našich končinách veľmi známa – a to je veľká škoda! Práve z jej dielne vzišiel bezvreckový vysávač. Preto sme sa rozhodli, že Vám túto značku priblížime.

Firma Dyson je v porovnaní s ostatnými zabehnutými značkami „mladíkom“ – vznikla až v roku 1991, keď mnohí konkurenční výrobcovia fungovali už zopár desiatok rokov. Za pomerne krátku dobu sa im však dokázala vyrovnať, a to najmä vďaka nápadom a húževnatosti jej zakladateľa Jamesa Dysona. Vedeli ste, že práve James Dyson vynašiel bezvreckový vysávač využívajúci cyklónový efekt? Trvalo mu to päť rokov a kým sa dopracoval k finálnemu produktu, vyrobil 5127 prototypov.

Prvý bezvreckový vysávač G-Force
Prvý bezvreckový vysávač G-Force sa najskôr predával v Japonsku za 2000 dolárov

James Dyson a jeho vysávaÄŤ zoĹľali v Japonsku obrovskĂ˝ Ăşspech, predaje rástli a to ho motivovalo, aby na svojom vynáleze pracoval ÄŹalej a zdokonaÄľoval ho. V roku 1993 si mohol dovoliĹĄ otvoriĹĄ svoju vlastnĂş továreň a vĂ˝skumnĂ© stredisko, kde vznikol ÄŹalší prelomovĂ˝ vynález – vysávaÄŤ, ktorĂ˝ pohltĂ­ aj najmenšie ÄŤiastoÄŤky prachu. Nazval ho DC01, ÄŤo odkazovalo na „Dual Cyclone“, teda na technolĂłgiu, ktorá zvyšuje sacĂ­ vĂ˝kon a zabraňuje vysatĂ©mu prachu vrátiĹĄ sa späť do ovzdušia.

Bezvreckový vysávač DC01
DC01 – prvĂ˝ vysávaÄŤ so 100% sacĂ­m vĂ˝konom po celĂş dobu prevádzky

A ako vyzerá súčasnosť? Medzi najpredávanejšie výrobky patria tyčové vysávače Dyson, ktoré sa môžu pochváliť vysoko účinným čistením s dlhotrvajúcim sacím výkonom. Sú skonštruované tak, aby sa bez problémov dostali aj do ťažko prístupných miest doma, v dielni, v garáži alebo v aute. Nepotrebujete žiadne vrecká a teda nehrozia ani žiadne dodatočné náklady na ich výmenu.

Tyčový bezvreckový vysávač Dyson
Tyčový vysávač Dyson V11 Absolute Extra Pro v akcii

PrelomovĂ˝ je aj bezvreckovĂ˝ vysávaÄŤ Dyson Cinetic Big Ball Multifloor, ktorĂ˝ ohuruje svet hneÄŹ v niekoÄľkĂ˝ch ohÄľadoch. Tak naprĂ­klad, vysávaÄŤ je vybavenĂ˝ pneumatickou podlahovou hubicou, ktorá sa sama automaticky nastavĂ­ na optimálne utesnenie na kaĹľdom type podlahy. V praxi to znamená, Ĺľe poÄŤas vysávania ju nemusĂ­te meniĹĄ a ani prepĂ­naĹĄ pri prechode z jednĂ©ho typu podlahy na inĂ˝ – naprĂ­klad z plávajĂşcej podlahy na koberec. VysávaÄŤ zabezpeÄŤuje separáciu mikroskopickĂ©ho prachu, ktorĂ˝ by inĂ© vysávaÄŤe upchal. VÄŹaka tomu nie sĂş potrebnĂ© filtre, o ktorĂ© sa musĂ­te staraĹĄ a ani nedochádza k strate sacieho vĂ˝konu. Okrem inĂ©ho je to jedinĂ˝ vysávaÄŤ na svete, ktorĂ˝ sa po prevrhnutĂ­ sám postavĂ­ „na nohy“.

Bezvreckový vysávač Dyson Cinetic Big Ball Multifloor
Bezvreckový vysávač Dyson Cinetic Big Ball Multifloor 2

Začalo to vysávačom, avšak pokračovalo to ďalej – spoločnosť dnes vyrába aj ventilátory, ohrievače, čističky vzduchu a zvlhčovače vzduchu.

Výrobky značky Dyson sú rozšírené až v 65 krajinách sveta a na dizajne a funkčnosti spotrebičov pracuje viac ako 1000 inžinierov. Na všetko dohliada James Dyson, vynálezca, inovátor a trochu aj vizionár.

Zdroj: www.dyson.sk