Akcie a zľavy

Výhody textilných vreciek do vysávačov

Mnoho výrobcov vreciek do vysávačov vyrába okrem klasických papierových aj vrecká z netkanej textílie. Aké sú teda výhody textilných vreciek?

✓ Pevnosť – netkaná textília je omnoho silnejšia a pevnejšia ako papier. Ak teda povysávate drobné kamienky alebo črepiny, nemusíte sa obávať pretrhnutia vrecka.
✓ Odolnosť voči vode – aj keď textilné vrecká nie sú stavané na vysávanie vody, nič sa nestane, ak sa Vám tekutinu podarí povysávať. Papierové vrecko je po navlhčení oveľa náchylnejšie k pretrhnutiu. Vrecku z netkanej textílie sa toto nestane.
✓ Filtračné schopnosti – kvalita filtrácie textilných vreciek je až o 40% vyššia oproti papierovým, čo nie je zanedbateľné číslo. Vyššiu kvalitu zabezpečuje syntetický materiál vreciek, ktorý odfiltruje až 99% častíc o veľkosti jeden mikrón.
✓ Väčší objem – vďaka netkanej textílii sa vrecko prispôsobí svojmu priestoru a pojme minimálne o 15% viac nečistôt než papierové vrecko.
✓ Dlhšia životnosť – póry textilných vreciek sa neupchávajú, ich životnosť je teda až o 50% dlhšia v porovnaní s papierovými vreckami. Účinnosť vysávania sa neznižuje tak rýchlo ako pri papierových, nakoľko postupným naplňovaním klesá ich filtračná schopnosť.
Cena – za balenie textilných vreciek zaplatíte len o pár eur viac ako za balík papierových. Vzhľadom na ich prednosti Vás ale v konečnom dôsledku vyjdu lacnejšie, pretože ich netreba tak často meniť.

Textilné vrecká do vysávača Electrolux S-Bag
Vrecká do vysávača Electrolux E203SB S-bag

Predstavili sme Vám hlavné výhody textilných vreciek. Veríme, že pri najbližšom nákupe nebudete váhať, či vziať vrecká papierové alebo tie z netkanej textílie.

Na záver upozorňujeme, aby ste bežné vrecká do vysávačov NIKDY nepoužívali na vysávanie popola alebo stavebného prachu, nakoľko môže dôjsť k poškodeniu Vášho vysávača.